Skip links

İplerle Yüz Askılama

We embrace holistic development within our sectors.

İp askılama, zaman içerisinde ve yerçekiminin de etkisiyle yüzde oluşabilecek sarkmaları önlemek ya da oluşan sarkmalara müdahale etmek amacıyla özel olarak geliştirilmiş iplerle yapılan doku askılama işlemidir. Bu işlem için kullanılan ipler, kalıcı ya da geçici (eriyebilir) olabilir. Üzerlerindeki balık sırtı ya da koni şekilli dişli bir sistem sayesinde dokuya tutunurlar. Cilt altına yerleştirilerek, yüz ve boynun herhangi bir yerindeki sarkmanın tedavisi için kullanılırlar. Kalıcı olan askı ipleri uzun dönem (2 yıldan fazla) etkinlik gösterir. Eriyebilir formdaki ipler ise imal edildiği malzemeye göre 6 ay ile 2 yıl arasında kullanım süresine sahiptir. Yanaklardaki ve çene kenarındaki sarkmalar, ağız kenarında oluşan derin çizgiler, boyundaki yelelenme adı verilen görünüm ve sarkmalar ip askılama sayesinde rahatlıkla yok olabilir.

Uygulama lokal anestezi ile ortalama 30 dakika içerisinde yapılır ve hasta sonucu hemen elde etmiş olur. Bu işlem yurtdışında ’’öğle arası yüz gerdirmesi’’ olarak da adlandırılmaktadır. Bunun sebebi ise işlemin çok kısa sürede ,yemek molasında dahi cerrahi işlemsiz yüz germe işleminin yapılacak olmasıdır. Ancak işlem her ne kadar basit gibi görünse de olası enfeksiyonların önüne geçmek için cerrahi işlem koşulları gibi yüksek steril ortam gerekmektedir.

İp Askılama Vücutta Hangi Bölgelere Uygulanır?

Bu yöntem öncelikle yüz bölgesinde birçok noktada kullanılabildiği gibi, boyun sarkmalarında da oldukça etkilidir. Ayrıca daha az sıklıkla meme sarkmalarını düzeltmede, kalçaları yukarı kaldırmada, kol ve bacak içi sarkmalarını toparlamada da kullanılmaktadır.

İp Askılama Nasıl Yapılır?

Lokal anestezi altında ince iğneler ile giriş yapılan cildin içine boylu boyunca yerleştirilen ipler, yukarı çekilerek cildin toparlanması sağlanmaktadır. Cilt altında bir ağ şeklinde yerleştirilmesi etkisini arttırmaktadır.

İp Askılamanın Avantajları Nelerdir?

Cerrahi bir işlem olan geleneksel yüz germe yöntemi bazı riskler taşıyabilmektedir. Bunun yanı sıra doğal görüntüden uzaklaşma ihtimali de, bu konuda hassas olan kişileri cerrahi işlemlerden uzaklaştırmaktadır. İşte bu noktada ameliyatsız yüz germenin avantajları ortaya çıkmaktadır. Cerrahi bir işlem olmadığı için minimum düzeyde acı hissedilmekte ve anesteziye bağlı gelişebilecek komplikasyonlar oluşmamaktadır. Zaman sınırlaması altında yaşayan kişiler için hiçbir sorun oluşturmamaktadır, çünkü işlem yapıldıktan sonra normal hayata devam edilebilir. Etkisi hemen görülür. Geri döndürülebilir ve düzeltilebilir bir işlemdir.

İşlem Ne Kadar Sürer?

İşlem lokal anestezi sonrasında yaklaşık 30 dakika içerisinde tamamlanmaktadır. İşlem öncesinde yapılacak kontrol ile belirlenen bölgelerde ipler deri altına yerleştirilmektedir. İpin tutunma bölgesi baş içerisi (kulak üzeri) olarak tercih edildiği için işlem dikişsiz tamamlanır ,ağrısız bir işlemdir. İşlemin etkisi anında görülür. Uygulama sonrası günlük hayata rahatça dönülebilmektedir.

Herkeste Aynı Etkiyi Gösterir mi? Ameliyatsız Yüz Germeden En İyi Kimler Faydalanır?

30 ile 65 yaş arasında yer alan, cilt sıkılığında sorunlar başlamış, botoks ve dolguya göre daha uzun süreli, daha etkili ve ameliyat olmadan yüz germe etkisi görmek isteyen kişiler en uygun adaylardır. İşlem yapılacak kişilerin, cilt sarkmalarının çok ilerlemiş ya da ağır, kilolu bir yüze sahip olmaması önemlidir. Cildinde aşırı sarkma ve iyice oturmuş derin çizgiler olan kişiler, istedikleri sonucu elde edemeyebilir. Ayrıca, kişi yaşlanma sürecinin ileri evrelerinde olmamalıdır. Yaşlanma görünümü oturmuş kişiler için geleneksel yöntem olan yüz germe ameliyatı daha iyi sonuç verecektir.

Kalıcılık SüresiTedavinin Etkisi Ne Kadar Sürmektedir?

Kalıcı olan askı ipleri uzun dönem (2 yıldan fazla) etkinlik gösterirler. Eriyebilir formdaki ipler ise imal edildiği malzemeye göre 6 ay ile 2 yıl arasında kalabilirler. İşlemin etkisi bireylerin metabolizma hızlarına göre de değişkenlik gösterebilmektedir.

İşlem Sırasında Acı Hissedilir mi?

Sadece ameliyatsız yüz germe için değil genel olarak tüm işlemlerde tedaviyi alanların acı duyarlılığı birbirinden farklılık gösterir. İşlem esnasında yapılan lokal anestezi, ağrı ve sızıları en aza indirir.

Tedaviden Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Tedaviden hemen sonra kabarıklık, ödem, kaşıntı ve kızarıklıklar görülebilir ,beklenen normal semptomlardır. Bu belirtiler birkaç gün sonra kendiliğinden kaybolur. Tedaviyi takip eden birkaç haftalık sürede diş tedavisi, yüz masajı ve aşırı spor yapılması önerilmemektedir. Herhangi bir komplikasyonun önüne geçmek için bir süre için sırtüstü yatmak da önem taşır.

İple Yüz Asma Yönteminin Olası Yan Etkileri Nelerdir?

İple asma yöntemi, uzman ve bu işin eğitimini almış kişilerce uygulandığında önemli bir yan etki oluşturmamaktadır. İşlem sonrası iğnelerin giriş yerlerinde birkaç gün süren kızarıklık, bazen hafif morluklar oluşabilmektedir.

Kimlere Uygulanmamalıdır?

İlerlemiş kanser hastalığı olanlar, diyabet hastaları, pıhtılaşma bozukluğuna sahip kişiler, cildinde enfeksiyona bağlı iltihap olanlar, ağır otoimmün hastalığı olanlar, çocuklar ve hamilelere uygulanmamalıdır. Ayrıca biyolojik malzemelere alerjisi ya da aşırı hassasiyeti olan kişiler doktorlarıyla bu bilgiyi paylaşmalı ve tedavi için uygun aday olup olmadıklarına karar verilmelidir.

 

This website uses cookies to improve your web experience.
Home
Account
Cart
Search