Skip links

Boyun Germe

We embrace holistic development within our sectors.

Boyun Germe Ameliyatı Nedir ?

Boyun germe ameliyatı boyun bölgesindeki kırışıklık, sarkma ve gevşemenin düzeltilmesi amacıyla, çene altında gıdı bölgesini de içerisine alan tüm  boyun derisi ve deri altındaki yağ ve kas dokularının gerdirildiği, fazla  dokuların çıkarıldığı cerrahi bir işlemdir.
Boyun germe ameliyatı tek başına yapılabildiği gibi ihtiyaç halinde yüz germe, blefaroplasti, yüze yağ enjeksiyonu, botox ve dolgu uygulamaları ile birlikte kombine edilebilmektedir. Bu sayede daha başarılı sonuçlar elde edebilmek mümkündür.

Boyun Germe Ameliyatına Kimler Adaydır?

Genetik faktörler, yerçekimi, çevre koşulları, sigara, sık kilo alıp verme, yaş ve stres gibi çeşitli faktörlerin etkisiyle yüz ve boyunda genç ve sağlıklı görüntü zamanla kaybolmakta, sonuçta deri ve derialtı yumuşak dokularda sarkma, elastikiyet ve hacim kaybı ve kırışıklıklarda belirginleşme ortaya çıkmaktadır. Boyun germe ameliyatları, boyun ve çene için daha sıkı, pürüzsüz ve daha zarif bir görünüm oluşmasına yardımcı olmaktadır. Yüz bölgesinde başka bir değişiklik yapılmasa bile, kırışmış veya sarkan bir boynu gergin hale getirmek, kişinin görünümünü çarpıcı bir şekilde iyileştirebilir; bu, hastanın daha genç görünmesine de yardımcı olmaktadır. Boyun germe, yüzün kalan kısmını çerçeveleyen daha iyi bir çene hattı sağlayarak yüz özelliklerinin dengesini düzeltmeye yardımcı olmaktadır.

Boyun Germe Ameliyatı Öncesi Hazırlık

Her ameliyattan önce olduğu gibi boyun germe ameliyatında da hekim tarafından yapılan detaylı bir fiziki muayene şarttır.  Ameliyat tekniği hekim tarafından detaylı olarak kişiye anlatılacaktır. Bunun yanı sıra hastalar sahip oldukları hastalık, daha önce geçirdiği ameliyat, kullandığı ilaçlar konusunda doktorunu bilgilendirmelidir.

Ameliyat öncesinde kan sulandırıcı ve benzeri ilaçlar kullanan kişiler, ameliyat esnasında ve daha sonrasında kanama gibi problemler ile karşılaşabilme açısından doktor kontrolünde bu ilaçlara belirli bir süre ara vermelidir.
Anestezi gerektiren her operasyon da olduğu gibi ameliyattan en az 6 saat öncesinde beslenmeye ara verilmelidir. Bu sürenin ameliyat öncesi ve sonrası ne kadar olacağı doktor tarafından kişiye söylenecektir.

Boyun ve yüz germe ameliyatlarında üst yaş sınırını kişinin ameliyata uygunluğu belirlemektedir. Ameliyata engel herhangi bir sağlık problemi bulunmayan herkes bu ameliyatı olabilmektedir.Ameliyat öncesi ve sonrası sigara kullanımı kan akışını bozacağından iyileşme kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple işlem öncesi ve sonrası içilmemesi, iyileşme kalitesi açısından çok önemlidir.

Boyun Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

İşlem ameliyathanede genel anestezi altında ortalama 3-5 saatde yapılmaktadır. Boyun germe ameliyatı kulak önünden başlayan kesilerle, kulak memesinin altından kulak arkasına kıvrılır ve oradan da saçlı derinin içine doğru ilerleyerek veya çene altına yapılan kesilerle yapılır. Burada cilt altındaki ve kas dokusu üstündeki gevşek ve ağsı yapılar ve kas dokusuna da müdahale edilerek gerginleştirilir, cilt gerdirilerek fazlalıklar çıkarılır ve yeniden şekillendirilir. Bu şekilde sadece boyun değil yüz bölgesinde de belirli bir gerginlik oluşturulmuş olunur. Ameliyat sahasında kan birikiminin önüne geçilmesi için minik dren adı verilen plastik borular yerleştirilir. Boyun bölgesi ayrıca gıdının aşırı yağlanması ile de sarkık görünebilmektedir. Genç yaşlarda gıdı bölgesine yapılan gıdı liposuction işlemi, boyun bölgesinin de görüntüsünde önemli değişikliklere yol açacaktır.

Ameliyat Sonrası Dönem

Ameliyatdan 4-6 saat sonra hasta beslenmeye ve yürütülmeye başlar. Ameliyat esnasında konulan drenler genellikle 1-2 gün sonrasında çıkarılır. Ameliyat sonrasında yapılan bandajlar tahmini bir hafta kalmaktadır. Ameliyattan sonra ağrı kesiciler ile idare edilebilen hafif ağrılar olabilmektedir.
Ameliyat sonrası oluşan morluk ve şişliklerin iyileşme süreci kişinin cilt yapısı ile çok ilgilidir. Genel olarak 1 hafta sürmektedir daha sonrasında yavaş yavaş azalarak yok olmaktadır. Şişlerin daha çabuk inmesi için doktorun önerdiği sürede buz uygulaması yapılmalıdır.
Ameliyat sonrası izler kulak ön ve arkasında saklanacağından çok fazla belli olmaz. 6-12 ay arasında bir sürede de neredeyse görünmeyecek hale gelir. İşlem sonrası kullanılacak ilaçlar vs. ile ilgili doktorun tavsiyelerine uyulması çok önemlidir.

Boyun Germe Ameliyatı Hakkında Sık Sorulan Sorular

  1. Boyun Germe Ameliyatı Hangi Anestezi Türü İle Ne Kadar Sürede Yapılmaktadır?
    Boyun germe ameliyatında hastanın tercihine bağlı genel anestezi veya lokal anestezi ile yapılabilir. Lokal anestezide de hasta yarı uyur durumda tutulduğu için herhangi bir acı hissetmeyecektir. Ameliyat genellikle germe miktarına ve yapılacak başka işlemlere de bağlı olarak 3-5 saat arası sürmektedir.
  2. Ne Kadar Zamanda İyileşir ve Normal Hayatıma Dönerim?
    Boyun germe Ameliyatı sonrası 1 hafta – 10 gün içerisinde iş hayatına dönülebilir. Oluşan morluk ve şişlikler 1 hafta içerisinde kaybolacaktır. Ameliyat sonrası özellikle ilk 10 gün güneş ışığına doğrudan maruz kalınmamalıdır.  2 hafta sonra uzun yürüyüşlere, 3 hafta sonrada ağır spora başlanabilir. Ameliyattan sonra ilk 4 hafta boyunca boyunu zorlayacak sporlar yapılmamalıdır.
  3. Boyun Germe Ameliyatı Sonrası İz Kalır mı?
    Boyun germe ameliyatından sonra kalıcı Ve görünüş açısından rahatsız edici izler olmayacaktır. Burada izler saçlı deri ve kulak arkasında veya çene altında  saklanacaktır.  Burada görünür olan izler yalnızca kulak önünde ve çok kısa olup zamanla da görünürlüğü önemli ölçüde yitirecektir.
  4. Boyun Germe Ameliyatının Riskleri Nelerdir?
    Boyun germe Ameliyatında da her cerrahi operasyonlarda olduğu gibi anesteziden ve cerrahiden kaynaklanan riskler mevcuttur. Oluşabilecek risklerin önüne geçilmesi açısından ameliyat öncesi yapılan tahlil tetkik ve anestezi muayeneleri oldukça önemlidir.
    Ameliyat sonrası kanama riski çok beklenilen bir şey değildir. Ancak hematom riskinin önüne geçilmesi açısından ameliyat esnasında kulak arkalarına küçük drenler yerleştirilmektedir.
    Bunun yanı sıra enfeksiyon saç dökülmesi, saçlı deride hissizliği gibi nadir görülen riskler mevcuttur. Ancak zamanla saçlar yeniden çıkacak Ve his kaybı ortadan kalkacaktır.
  5. Hastanede Kalmayı Gerektirir mi?
    Boyun germe sanılanın aksine ağır bir operasyon değildir. Boyun germe ameliyatının tek başına yapıldığı durumlarda hasta belli bir süre dinlendirildikten sonra taburcu olabilir. Ancak bu işleme gıdı, yüz germe veya başka vücut ameliyatları da eşlik ederse en az bir gece hastane ortamında kalınması kişi için en doğru olanıdır. Hastanede kalış süresine ameliyat sonrasında hastanın durumu ve doktorun değerlendirmesi ile belli olacaktır.
  6. Boyun Germede Kullanılan Yöntemler Nelerdir?
    Klasik boyun germe tekniğinde kulak önünden kulağın arkasına saç içine doğru yapılan bir kesiden girilerek boyun bölesindeki cilt ve cilt altı dokuları ve yaşlanma sonucu aşağıya doğru sarkmış olan Smas ve plastyma denilen kas tekrar yukarıya asılır. Daha sonra sarkmış olan cilt, dokuların tamirinden sonra fazlalığı çıkarılır.
    Eğer sadece gıdı bölgesinde çene altındaki yağ fazlalığı mevcut ise buda boyunun sarkık görünmesine neden olduğu için o zaman herhangi bir kesi yapılmadan cilt altındaki bu yağ fazlalığı liposuction ile alınır ve o bölgede ki sarkık doku bir miktar düzeltilmiş olur.
  7. Boyun Germe Ameliyatı Hangi Operasyonlarla Kombine Edilebilmektedir?
    Boyun bölgesi genellikle yaşa bağlı olarak sarktığından, yaş ile birlikte gıdı ve yüz bölgesinde de bir miktar sarkma gözükebilmektedir. Bu sebeple boyun germe ameliyatı tek başına yapılabildiği gibi genellikle diğer yüz ve vücut germe operasyonları ile de kombine edilebilmektedir.
  8. Boyun Germe Ameliyatı Sonrası Kaç Gün Hastanede Kalmak Gerekir?
    Boyun germe işlemi genel anestezi ile yapıldığında bir gün, lokal anestezi ile yapıldığında hastanede kalmayı gerektirmeyen bir operasyondur.
  9. Boyun Germe Ameliyatı Kimlere Yapılır? İşlem için Yaş Sınırı Var mıdır?
    Boyun germe ameliyatı genellikle yüz germe ameliyatı ile birlikte yapılmaktadır. Ancak yüz bölgesinde fazla sarkması olmayan hastalarda sadece boyun bölgesinden şikayetçi ise bu ameliyat tek başına yapılabilir. Çene kenarlarında yığılmaları olan, boyunda yağlanması ve boyun cildinde sarkması olan kişiler bu işlemler için uygun adaylardır. Genellikle 40 yaş üzerinde gerçekleştirilmektedir.
  10. Boyun Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürmektedir?
    Boyun germe ameliyatı tek başına 3-5 saat sürmektedir. Boyun germe ameliyatına eklenecek olan işlemler bu ameliyatın süresini de uzatmaktadır.
  11. Boyun Germe Ameliyatının Sonucu Kalıcı mıdır?
    Boyun germe ameliyatı sonrası yaşlanma süreci devam etmektedir. Ameliyat esnasında cilt olabilen en iyi şekilde gerilmiş olsa da yaşlanma sürecinin önüne geçilememektedir. Ancak cilt ameliyat öncesi durumuna dönmemektedir. Kullanılan tekniklere ve hastanın cilt yapısına bağlı olarak bu ameliyatın kalıcılığı değişmektedir.
  12. Boyun Germe Ameliyatı Ağrılı Bir İşlem midir?
    Liposuction ve boyun germe de kullanılan askılarda işlem neredeyse ağrısızdır. Bu konuda ağrı kişinin ağrı eşiği ile de ilgilidir. Yüz ve boyun germe işlemlerinden sonra ise ilk birkaç gün süren ağrı ve gerginlik hissi oluşsa da bu süreç ağrı kesiciler ile rahatlık ile atlatılabilmektedir. Bu da birkaç gün içerisinde geçer.
  13. Boyun Germe Ameliyatı Sonrası Neler Yaşanmaktadır?
    Hastalar genellikle ameliyat sonrası ertesi gün taburcu edilirler. Kişi ameliyattan 2 gün sonra duş alabilir. Emilen dikişler kullanıldığı için alınmasına gerek yoktur. Ameliyat sonrası oluşan şişlik ve morluklar 10 gün içerisinde neredeyse kaybolur.

 

This website uses cookies to improve your web experience.
Home
Account
Cart
Search